Günde 8 Bardak Su

16 Nisan 2015

Su, hayattaki en temel ihtiyaçlarımızdan biri. Onsuz, canlıların varlıklarını sürdürebilmesi mümkün değil. Vücudumuzun ortalama %60’ı sudan oluşuyor.

Beynimizin %90’ı, kalbimizin %73’ü de öyle... Gün içinde, vücudumuz sürekli su kaybeder. Vücudumuzun fonksiyonlarını yerine getirebilmesi ve iç organlarımızın düzenli çalışabilmesi için, bu su kaybının giderilmesi gerekir.

Özellikle yaz aylarında, vücudumuza her gün ihtiyaç duyduğu suyu sağlamamız hayati derecede önem taşıyor. Su içmek için susamayı beklemememiz gerekiyor, çünkü suyun vücudumuza faydaları saymakla bitmiyor.

Cildimizin görünümünü güzelleştirmesinden, fiziksel ve zihinsel performansımızı korumamızı sağlamasına kadar pek çok alanda, günde 8 bardak su tüketilmesinin etkisi büyük. Yapılan araştırmalar %1-2 oranındaki dehidrasyonun bile, dikkat dağınıklığına ve konsantrasyon bozukluklarına neden olabileceğini kanıtlıyor. Fiziksel aktivitelerinizden tam performans almak için, günde sekiz bardak su içmeniz gerekir.

Çünkü su, vücudunuzdaki sıvı tutulumunu, yani ödemi atmanız için baş yardımcınız. Üstelik terlemeyle birlikte vücudumuzun ısısını da düzenliyor.

  • PAYLAŞ

Etiketler

Suyun Önemi Günde 8 Bardak Su Su İhtiyacı