Fitness ve Faydaları

25 Mayıs 2015

İnsan; doğumundan yaşlılığına kadar olan süreç içerisinde geliştikçe değişen bir canlıdır. Bu süreç dahilinde sağlığını, mutluluğunu önemseyen ve isteyen her insan, türlü olumsuzluklardan korunmak ister. Bireyler için hastalıklardan ve gelişebilecek rahatsızlıklardan korunmak adına “sağlıklı beslenme” olgusuna destekle “fitness” dediğimiz ve hayati önem taşıyan egzersizler vazgeçilmez ayrıntılardandır. Yaşam kalitenizi günden güne arttırmak ve hayata karşı dirençli durmak için bu olguları benimsememiz gerekmektedir.



Bir düşünün…

Spor yapmıyorsunuz, hayatınızda fitness ve egzersiz adı altında hiç bir aktivite yok… Sizce ne gibi sorunlarla karşılaşırsınız? Önceki yazılarımızda da değindiğimiz gibi konuyu daha da somutlaştırmak adına masa başında çalışanları düşünmenizi istiyoruz. Birçoğunun omurga sorunları (bel fıtığı, boyun fıtığı, düzleşmeler, vs…) günden güne artan yakınmalardan oluyor. Eee malum bir de hareketsiz kalan vücut, kilo almaya gitgide meyil kazandığına göre, sağlıksız bir bünyeye sahip oluyorsunuz. Beraberinde kalp sorunları, tansiyon ve şeker gibi rahatsızlıklarınız başlıyor ya da artıyor.

Fitness ve egzersiz, en çok bedensel sağlık açısından mı önemli?

Tabii ki hayır. Bilmelisiniz ki bedeninizden önce bile ruh sağlığınız gelir. Psikolojiniz iyi olsun ki, bedeniniz güçlensin. Unutmayın siz ne hissederseniz ve ne iseniz, bedeniniz o’dur. Bedeniniz ruhunuzun birer aynasıdır. Her mutlu birey, sağlığını sigorta altına almış bir bireydir. Mutlu insanlar, hayatta yaşanabilecek her türlü zorluğa ve olumsuzluğa karşı direnç gösteren kişilerdir. Onlar için iş yükü bile fazlasıyla hafif gelir.

Fitness, endorfin denen mutluluk hormonunuzun açığa çıkması için mükemmel bir aktivitedir. Zaman geçtikçe, her yıldan birer gün çaldıkça yaşanılan mutsuzluklar dahilinde kapımızı çalan hastalıkların ardı arkası kesilmiyor. Kötü hastalıkların önüne geçebilmek adına bile bu denli zevkli bir ilacı varsa ne duruyorsunuz? Fitness, bir yaşam felsefesidir, rahatlamadır, sağlığa giden yolda meşaledir. En küçük yaşlarda spor ve egzersiz olgusunu çocuklarımıza aşılamamız büyük önem arz eden ayrıntılardandır. Bir genellemeye gidersek, spor ve egzersizle uğraşan çocukların gelecekte belli başlı sağlık problemlerine karşı dirençli olduklarını açıkça görebiliriz. (alerji, göğüs hastalıkları, bağışıklık sistemi problemleri, iştahsızlık, obezite, vs) Ergenlik dönemini dahi az stresle atlatır bu tür çocuklar…Spor yapmayan kişilerin, egzersiz ve fitness’dan uzak duranların yaşlılık dönemine geldiklerinde birçok hastalığa yakalanma olasılıkları fazladır. (Omurga ve eklem sorunları, kalp, şeker, obezite, bağışıklık sistemi zayıflığı, vs…) Spor ve egzersizi çocuklarınıza şimdiden aşılayın. Onlara mükemmel bir gelecek hediye etmek, siz değerli ailelerinin elindedir.

Fitness yapmak için ne çok nedenimiz var değil mi?

*Kalp rezerviniz artarak coşar.
*Sık sık yaşadığınız olası çarpıntı problemleri riskiniz minimum seviyeye iner.
*Fiziksel performansınız zirve olur.
*Hayat kaliteniz ve yaşamdan aldığınız verim on katına çıkar.
*Meğer ne de sağlıklıymışım dersiniz. Günden güne sağlığınızın tadını çıkartırsınız.
*Ev, iş ve sosyal hayatınızda yaşadığınız problemlerinize pozitif yüklü çözümler getirmenizi sağlar.
*Kandaki pıhtılaşma risklerini azaltır. *Kronikleşen baş ağrılarınızı gidermek için böylesine eğlenceli bir aktiviteniz olamazdı.

Fitness, bir yaşam felsefesiyse tadına varmak sizin tercihinizdir. Spor sizi çağırıyor. Mutlu ve boool egzersizli günler dileriz.

  • PAYLAŞ