Egzersiz, Beslenme ve Uyku

30 Haziran 2015

Zincirleme olarak derin bir şekilde birbirine bağlı olan bu üç temel unsur, bedenimiz ve ruh sağlığımız için son derece önemlidir. Kendinize uygun bir şekilde hazırlayacağınız ya da egzersiz eğitmeni desteğiyle hazırlatacağınız iyi bir egzersiz programı ile daha sağlıklı bir yaşamı garanti edebilirsiniz. Nasıl, kulağa hoş geliyor değil mi? Yaşam kalitemizi ince ama kaliteli dokunuşlarla en iyi seviyeye taşıyabilmek elimizde. Sağlıklı bir beslenme, iyi bir egzersiz ve kaliteli bir uyku düzeniyle hayatınızı en iyi seviyeye getirebilmeniz için birkaç küçük ayrıntıyı sizlerle paylaşmaktan zevk alacağız.

"Günümüzde egzersiz ve beslenme unsurlarını birbiriyle ilişki içerisinde düşünebiliriz ama uykunun tüm bunlarla ne gibi bir ilgisi oluyor?" demeyin. Uzmanlar titizlikle uyarıyor. Yaşanılan uyku düzensizlikleri ile bazı hormonların salgılanışı hız kazanıyor. Böylelikle de bireyler kendilerini yemek yerken buluyorlar. Ayrıca uykudan kaçmak da son derece yanlış bir teorem. İş hayatı ve çok çalışma mantığı elbette ki herkes için önemli. Ancak bunu sağlıkla ve gerektirdiği gibi uygulayın. Az uyku, çok iş mantığı sizi sağlıksız bir birey olmaya iter.

Unutmayın, iyi bir uyku eşittir sağlıklı bir beden demektir. 8 saat uykunun gerekliliği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ne kadar çok geç yatarsanız, o kadar fazla yemek yeme isteğiniz artacaktır. Akşam saatlerinde tüketeceğiniz kafein ise uykunuza doğrudan etki edecek, uykusuzluk probleminiz artacaktır.

Beslenmenize dikkat edin. Akşam belirli bir saatten sonra beslenmeyi kesin. Metabolizmanız düzene girsin. Peki ya iyi bir uykunun egzersizle nasıl bağı var dersiniz? Uykunuzu iyi almadığınız takdirde antrenman sırasında tüm performansınız olumsuz yönde etkilenebilmektedir. İyi bir uyku eşittir verimli bir egzersiz süreci. Bu konuya dair yığınla görüş bulunmaktadır. Ancak yine araştırmalar gösteriyor ki; egzersiz yapmanın uykuya ve uyku düzenine doğrudan etkisi vardır. Kaliteli bir egzersiz programıyla kilonuzu kontrol altına alabilir, ruhunuza iyi bir besin kaynağı olabilirsiniz. Düzenli olarak gerçekleştireceğiniz fiziksel aktiviteleriniz kas gücünüze destek olur. En önemlisi ise uyku için ilaç niteliğindedir. Uyku problemi yaşayanları egzersiz yapmaya davet ediyoruz. Uykunuzdan en az 4 saat öncesinde yapılacak olan egzersizi ideal bulmaktayız.

  • PAYLAŞ