Spor Salonu Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

01 Temmuz 2015

Geride kalan kış mevsimi bilindiği gibi kilolarımızı örtmede en ideal dönemdi. Ancak yazın gelmesi beraberinde kıyafet değişiklikleri de geldi. Kilolarınızla yaşayarak mutlu olmaya çalışmayın. Sağlıklı bir beden için sporun ve egzersizin önemini kavramanız şart. Spor yapmaya karar verdiniz. Sıra geldi isteklerinize yanıt verebilecek kaliteli bir spor salonu bulmaya… Bu yazımızda sizler için "Kaliteli bir spor salonu nasıl olmalıdır?" sorusuna yanıt arayacağız. Spor salonu seçiminde en önemli kriter bakalım neler olabilir? Yaşadığınız kafa karışıklıkları ile artık Pazartesi günleriyle savaşmanıza da gerek yok. Sağlıklı bir bedene kavuşma hayali, ertelemeyle sağlanamaz.

Spor Salonu Seçerken Konumuna Mutlaka Dikkat Edin
Seçeceğiniz spor salonunun bulunduğu nokta çok önemli. Spor salonunuz mutlaka ev ya da iş yerinize yakın ve sürekli kullandığınız güzergâh üzerinde olmalıdır. Güzergâh önemlidir çünkü kişiyi üşengeçliğe sürükleyebilir. Hele ki büyük şehirlerde yaşayanlar için trafik sıkıntısını da eklersek durumu siz düşünün. Özellikle aracınız yoksa yakın çevrelerdeki spor salonlarını araştırarak işe başlayabilirsiniz.

Ücret Konusu Önemli Bir Ayrıntıdır
Günümüzde artık her yanımız spor salonlarıyla doldu taştı. Çeşitlilik gösteren spor salonları beraberinde ücretler de değişiklik gösterebilmektedir. Çünkü her salonun bünyesinde barındırdığı özellikler farklıdır. Spor salonu seçmeye karar verdiğiniz noktada maliyet kısmını düşünürken olanakları da es geçmemelisiniz. Sunulan hizmet ve kaliteyi hak eden bir salon için belirlenen miktarlar aslında çok ta düşündürücü olmamalıdır. Çeşitlilik, eğitim olanakları ve kalite arttıkça fiyat da artabilmektedir. Arzu edilen husus, sağlıklı bir beden ve kaliteli bir süreç ise en iyisini tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Bütçe değerlendirmenizi salonunuzun size sunmuş olduğu olanaklar dâhilinde şekillendirebilirsiniz. (Hafta içi ve hafta sonu üyelikleri gibi) Salonun en yoğun olduğu saatleri tercih etmeyerek de bütçenizi uygun bir noktaya taşıyabilirsiniz.

Neden Buradayım?
Spora başlayan her bir birey için ne istenildiği ayrıntısı son derece önemlidir. Bilindiği gibi kimi insan zayıflamak ve formunu korumak için, kimi kilo almak için kimi ise vücut geliştirmek için bu salonları tercih edebilmektedir. Bunun yanında birçoğu grup egzersizlerine ve aktivitelerine katılarak hem spor yapmak istiyor hem de sosyalleşmeyi hedef ediniyor. Spor salonunda bulunan ve sizlere sunulan birçok grup egzersizleri mevcut. Seçenekler arasında mutlaka size hitap eden aktiviteler bulunacaktır. Bizler de sizlere mutlaka grup aktivitelerini öneriyoruz.

Antrenman Süresince Kişilere Sunulan Hizmetler de Önemlidir
Tercih ettiğiniz spor salonunda her alanda deneyimli eğitmenlerin bulunmasını önemseyin. Gerçekleştireceğiniz her bir adımda size rehberlik etmeleri açısından kendinizi güvende hissedeceksiniz. Antrenman yaptığınız aletlerin kalitesi dikkate değerdir. Beklentilerinizi karşılaması gerekir. Ekipmanların sayısı ve çeşitliliğindeki yeterliliği atlamamalısınız.

Hijyen, Her Şeyden Önce Gelir.
Spor salonuna girdiğiniz anda ilk dikkati çeken unsur olan hijyen konusu, önemli bir ayrıntıdır. Spor salonunun temiz ve hijyen kurallarına uygun olması, kendinizi olabildiğince rahat hissetmenizi sağlar. Spor yaparken daha verimli ve istekli çalışırsınız. Kabinlerin durumu, lavabo ve duş alınan yerlerin temizliğine mutlaka dikkat edin.

Salon üyelik detayları hakkında bilgi edinmeyi ihmal etmeyin
Spor salonuna kayıt yaptırmadan önce, daha sonralarda yaşanabilecek her türlü detayı göz önünde bulundurun. Örneğin yaşayabileceğiniz sağlık problemleri sonrasında salonu bırakabilme, çeşitli problemler yüzünden ara verebilme gibi detaylarda salonunuzun size dost bir şekilde seçenekler sunması önemlidir. Bu gibi durumlarda para iadeleri yapılıyor mu?

Eminiz ki, yukarıda üzerinde durulan ayrıntılar önemsendiği takdirde kendiniz için en ideal spor salonunu bulmuş olacaksınız.

  • PAYLAŞ