Spor Salonuna Giderken Yanımızda Neler Olmalı?

02 Temmuz 2015

Sağlıklı bir beden ve huzurlu bir yaşamın olmazsa olmazı spor ve egzersiz dünyası, bireyin disipliniyle bütünleştiğinde daha da anlamlı hale geliyor. Sporu hayatımızın odak noktası haline getirdiğimizde yaşam bizler için daha da yaşanılası bir hal alacaktır. Kilo almak isteyen ya da vermek isteyen, vücut geliştirmek isteyen, fit kalmak için mücadele eden bireyler için spor salonları vazgeçilmez bir rehber niteliğindedir. Spor salonuna kayıt yaptırdınız. Sıra geldi kafaları kurcalayan küçük ama önemli ayrıntılara… Spor salonuna giderken yanımızda neler götürmeliyiz, çantalarımızda neler bulunmalı? Sizler için hazırladığımız birkaç renkli ve olmazsa olmaz içeriklere bir göz atın…

Spor Kıyafetleriniz Olmadan Asla!
Egzersiz esnasında vücudunuzun rahatlığı son derece önemli bir ayrıntıdır. Bu sebeple mutlaka rahat spor giysilerini tercih etmelisiniz. (Şort ve t-shirt). Ne dar ne de bol olmalı. Kan dolaşımınızın rahat bir şekilde sağlanması gerekir. Bu giysilerinizin rengi bile son derece önemlidir. Spor için fosforlu tonları tercih edebilirsiniz. Renkler, egzersiz sırasında aynalarda kendinizi gördüğünüzde size daha da çok enerji verecektir. Spor kıyafetlerinizin teri emebilen, uygun bedende ve ortamına uygun seçilmesi gerekir.

Kaliteli Spor Ayakkabısı Tercih Edin…
Tercih edeceğiniz ayakkabınızın hava tabanlı olmasına özen göstermelisiniz. Aynı zamanda da vücudun dengesini en iyi şekilde sağlayabilecek rahatlıkta olması önemlidir. Fazla topuk detayı olan ya da düz tabanı olan ayakkabıları tercih etmemenizi öneririz. Fiyat açısından uygun diye aldığımız birçok ayakkabı, vücut anatomisini risk altına alır. Bu yüzden kaliteli seçimler yapın.

Çoraplarınız Ayak Sağlığınız İçin Önemli Bir Ayrıntı…
Yoğunluklu olarak naylon ve likra maddelerini içeren çorapları önermiyoruz. Bu tarz çoraplar ayaklarınızı gereğinden daha fazla terleterek sıkıntıya girmenize neden olacaktır. Yaz dönemlerinde çantanızdan pamuklu çoraplarınızı ayırmayın. Kış ayları için ise yün çorapları tercih edebilirsiniz. Yanınızda tek bir çorap değil, en az 2-3 çorap bulundurun. Ayak sağlığınız için sık sık değiştirin.

Egzersiz Yaparken Müzikle Enerji Yüklemesine İhtiyacınız Olacak!
Kendi playlistinizi oluşturarak egzersiz sırasında gücünüze güç katın. Müzikle egzersizinize renk getirmeniz daha da verim almanız açısından dikkate değer bir ayrıntıdır. Bu sebeple spor çantalarımıza müzik çalar eklemeyi es geçmiyoruz.

Su İçerek spora takviye sağlayın. Matara seçiminiz de önemlidir…
Su, yaşam kaynağımızdır. Spor esnasında yanınızdan ayırmamanız gereken mataranın kalitesi sağlığınız açısından önemlidir. Hijyenik malzemelerden üretilmiş ve kaliteli detaylandırmalarla şekillendirilmiş bir matarayı tercih edin. Kapağının güvenli olması önemli.

Şampuan, duş jeli, deodorant gibi kişisel bakım ürünleriniz spor çantanızın vazgeçilmezleri olacak.
Spor esnasındaki motivasyonunuzu ve enerjinizi, spor sonrasına da taşımak istiyorsanız kişisel bakım ürünlerinin kullanımını alışkanlık haline getirmelisiniz. Sporda attığınız ter ve toksinleri arındırmanız size mutluluk getirecektir. Hoş bir koku pozitifliğiniz üzerinde önemli bir ayrıntıdır.

Evet.. Çantalarımız artık kaliteli detaylandırmalarla doldu :) Spor salonuna gitmek için artık hazırsınız. En keyifli egzersiz sizinle olsun, enerjiniz hiç düşmesin.

  • PAYLAŞ