Performansınızı Artıran Besinler

20 Temmuz 2015

Kaliteli bir yaşamı arzu edenler için spor ne derece önemliyse iyi bir beslenme de son derece dikkate değer bir ayrıntıdır. Gerçekleştirdiğiniz aktivitelerinize destekle kendinize iyi bir beslenme programı belirlemelisiniz. Spor sırasında vücudunuz ciddi derecede enerji sarf eder. Dolayısıyla kendinizi daha da yorgun hissedebilirsiniz. Harcadığınız enerji sonrasında takviye sağladığınız besinlerle gününüzü daha verimli ve enerjik kılabilirsiniz. Nasıl mı? Bazı besinlerin vücudunuza hangi yönden yararlı olduğunu bilerek ve bunları tüketerek…

Meyvelerden muzu tercih edebilirsiniz. Muz’un içerisinde bulunan potasyum maddesi, sarf ettiğiniz enerjinin geri yüklenmesine katkı sağlar. Sebze tüketiminin önemini kavramalısınız. Örneğin, brokolide bulunan karoten maddesi ile spor sonrasında kaslarınız daha da hızlı bir ivmeyle toparlanacaktır. Aynı zamanda içerisinde yoğun miktarda mineral ve antioksidanlar bulunuyor. Pirinç, patates, hayvansal gıdalar (Yumurta, et, süt, balık), kuruyemişler (Fındık, badem, fıstık, vb…) bireyin kendisini oldukça zinde hissetmesini sağlar. Gündelik hayattaki performansta aynı oranda artar.

Balık türlerinden somon balığını ayrıca önermekteyiz. İçeriğinde fazlasıyla sağlıklı yağı ve proteini barındırır. Spor öncesinde tüketeceğiniz gıdaların nişasta ağırlıklı olmasına özen gösterin. Nişasta ağırlıklı gıdalar vücutta hızla sindirilirler ve yeterli enerji aktarımını en iyi şekilde gerçekleştirirler.Kan şekerinizin hızla yükselmesine sebebiyet veren çikolata gibi şeker içeren gıdaların tüketimini azaltın. Çünkü bu tarz gıdalar, kan şekerinizi bir anda yükseltip, aynı anda düşürebileceğinden dolayı enerji kaybetmenizi sağlar.

Yağ tüketimi için birkaç önemli noktadan bahsetmek isteriz. Ceviz ya da badem yağı, spor sonrasında kaslarınızın daha iyi toparlanmasını sağlar. İçlerinde barındırdığı antioksidan maddeler sayesinde de vücudunuzun dinlenmesini sağlar. Spor öncesinde kaliteli bir performansa ihtiyacınız olacak. Bu sebeple sıvı tüketiminiz en iyi derecede olmalıdır. Kafein içerikli içeceklerden uzak durulmalıdır.

  • PAYLAŞ