Yüzmek Neden Önemlidir?

14 Temmuz 2015

Tüm dünya artık yüzmenin önemini kavradı. Yüzme aktivitesine ilgi her geçen gün ivme kazanıyor. Birçok aktiviteye oranla vücudu en iyi şekilde çalıştıran yüzme eylemi, bedeninize zarar vermeden ve herhangi bir şekilde zorlamadan en iyi sporu yapmanızı sağlar. İster aşırı kilolu olun, ister çeşitli rahatsızlıklarınız olsun yüzerek iskelet sisteminizin sağlığını iyileştirebilir, koruyabilirsiniz.

Unutmayın, yüzebilen insan ayrıcalıklı bir insandır.

Yüzmenin Fazlasıyla Yararı Vardır
  • Kalori yakmanın en mükemmel yolu yüzmektir. Yüzerek vücudunuzun kilosunu da dengede tutabilirsiniz.
  • Vücut direncini artırarak bağışıklık sisteminize destek olur.
  • Yüzerek kaslarınızın gücünü artırır, elastikiyet kazanmasını sağlarsınız.
  • Su, insanın vücudundaki tüm bitkinliği ve ağırlığı alır. Bu sebeple sudayken ya da çıktıktan sonra kendinizi daha hafiflemiş ve özgür hissedersiniz.
  • Spor salonlarında harcadığınız eforun daha fazlasını yüzerek de harcayabilirsiniz. Yüzerken ileriye doğru yaptığınız her kulaç hamlesi esnek bir yapı kazanmanızı sağlar.
  • Yüzme sırasında kalbe daha fazla kan pompalanır. Böylelikle kan dolaşımınız en iyi seviyede olur.
  • Yüzme sayesinde birçok hastalıktan korunmanız mümkündür. Örneğin, diyabet hastalığı (Tip 1) ve astım hastalığı… Yüzme ortamında nemli bir hava olduğundan astım rahatsızlığının önemli derecede önüne geçilebilmektedir.


Yüzme, Gebeler İçin de Son Derece Önemlidir…
Gebeler için en ideal spor aktivitelerinden olan yüzme, bayanları fazlasıyla rahatlatmaktadır. Gebeliğin ilk aylarında sık yaşanan bulantı ve kusma şikâyetlerinizden günün erken saatlerinde yüzerek kurtulabilirsiniz. İlerleyen süreçlerde yaşanılan bel-sırt ve eklem ağrılarına da yüzme aktivitesi çok iyi gelecektir.

Yüzme esnasında harcanan efora bağlı olarak vücudun kan basıncında yaşanan değişme ile kalbe yeteri kadar kan pompalanır. Böylelikle bebeğe de oksijen ulaşımı en iyi şekilde sağlanır.Gebelik dönemlerinde yüzerken mutlaka su seviyesini dikkate almalısınız. Olası bir tehlike anında, yaşanabilecek kramp ve benzeri durumlarda sıkıntı yaşamamanız adına bu ayrıntı önemlidir.

  • PAYLAŞ