Zayıflamadan ince görünmek

13 Nisan 2015

Pilates egzersizlerinin amacı, vücudun tüm kaslarını özellikle de karın kaslarını çalıştırarak güçlendirmek, var olan sorunu düzeltmek ve sorun olmayan bölgeyi kuvvetli hale getirmek. Klasik egzersizlerde zayıf kaslar zayıflama, güçlü kaslarsa daha fazla güçlenme eğiliminde oluyor. Pilates, kasları bütün olarak çalıştırdığı için böyle bir sorun yaşanmıyor. Bu nedenle de kişi zayıflamadan ince görünebiliyor ve formda kalabiliyor.

Pilatesin vücuda en önemli yararlarından biri de sırt ve bel ağrılarını gidermesi. Çok sayıda kişi yaşamının bir döneminde, iskelet ve kas sistemi sorunları yaşıyor. Omurganın düzgün kullanılmadığı, vücut dengesinin bozuk olduğu oturuş şekilleri ve duruş bozuklukları kaslarda gerilme ve ağrılara yol açıyor. Bu da sırt, boyun ve bel ağrılarını beraberinde getiriyor. Pilates egzersizleri vücudun doğru pozisyonda duruş alışkanlığı kazanmasını sağladığı gibi, bel ve sırt ağrılarını da ortadan kaldırıyor. Pilates bu nedenle özellikle masa başında çalışan kişiler için ideal bir spor.

Konsantrasyon Önemli
Pilates egzersizleri, diğerlerine göre daha düşük tempolu ve kontrollü yapılıyor. Vücudun tüm kas gruplarını çalıştıran bu tekniği uygularken konsantre olmak önemli. Egzersiz sırasında hareketlere yoğunlaşmak, bedenin uyum içinde nasıl çalıştığına ve hangi kas gruplarının kullanılıp hangilerinin kullanılmadığına dikkat etmek gerekiyor. Hangi kas çalıştırılıyorsa, o hissediliyor.

Pilates Tekniğinde Kontrol de Çok Önemli
Bunun için eğitmenin iyi dinlenmesi ve gösterilen hareketlerin doğru yapılması gerekiyor. Hareketlerin doğru yapılmaması durumundaysa, istenen sonuç elde edilemiyor ve belde ağrılar oluşabiliyor. Pilates egzersizlerini çok tekrarlamak değil, nitelik olarak doğru yapmak önemli. Bir diğer önemli nokta da doğru nefes alıp vermek ve dengede kalabilmek.

  • PAYLAŞ