Oruç Tutarken Kilo Vermenin 5 Basit Yolu

26 Haziran 2015

Evet hanımlar, beyler… Ramazan ayı geldi, çattı. Her birey gibi sizlerde kilolarınızı koruyabilmekte güçlük çekiyor ve oruç tutarken bu dengeyi yakalamakta zorluk mu çekiyorsunuz? Öyleyse sizleri şöyle alalım. Fitness City olarak birkaç dokunuş ile dertlerinize derman olmaya geliyoruz. Oruç tutanların yanı sıra tutmayanlar da ev içerisinde bu durumdan fazlasıyla etkileniyor şüphesiz. Bu dönemde kilo artışlarının temel nedeni ne mi dersiniz? Sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz hunharca çeşitlerden oluşan dur durak bilmeyen iftar sofraları, gece yatmadan stoklanan atıştırmalık besinler ve tabii ki sahur sofraları… Aman diyelim dikkat!

Uzmanlarımız uyarıyor. "Gerektiği kadar yiyin."

Sahurda fazlasıyla yemeyin. Gün boyunca açlık hissetmemek için yapılan yanlışların başında şüphesiz ki sahurda tıka basa yemek yemektir. Birbiriyle alakasız olan gıdaların karıştırılması midenizi yorar ve kilo almanızı kolaylaştırır. Sahur sonrasında hemen uykuya geçtiğiniz için kilo almanızı daha da etkin hale getirirsiniz. En azından yarım saatlik bir dinlenme sonrasında uykuya geçebilirsiniz.

İftar sofralarında yüksek kalorili gıdalardan kaçının. Epey süre aç kalıyorsunuz. İftar beraberinde tüketilen yüksek miktarlarda ve kalorilerde tüketilen besinler direk kiloya dönüşecektir. (Aşırı yağlı kırmızı et, yoğun soslu makarnalar, hamburger-pizza-patates kızartması gibi fast food tarzı gıdaların fazla tüketiminden kaçınmalısınız.)

İftar sonrasında hafif tempoda yürüyüş yapın. Orucunuzu açtıktan sonra aileniz ya da arkadaşlarınızla keyifli bir yürüyüşe ne dersiniz? Hem tükettiğiniz gıdaların hazmı kolaylaşacak hem de kilo almanızın önüne geçebileceksiniz. Yürüyüş ile Kalp kasının beraberinde pek çok vücut kasını kuvvetlendirerek, kasların daha etkin çalışmaları sağlanacak.

Ramazan ayı, yaz dönemine denk geldiği için 1-0 öndesiniz demektir. Yaz sebze ve meyvelerini tercih edin. Tercih edeceğiniz besinlerin hem hafif hem de yağsız olması önemlidir. Hem likopen, hem de vitamin ve mineral açısından fazlasıyla zengin olan karpuzu tüketebilirsiniz. Kiraz bilindiği gibi idrar söktürücü özelliğe sahiptir. Böbrek dostu olan kiraz, böbreklerin taş ve kum üretmesinin önüne geçer. Kabak tarzında kolay sindirilebilen bir sebzeyi tercih edebilirsiniz. Kabak, hasta ve yaşlı kişilerin diyetinde önerilen bir sebzedir. A vitamini ve fosfor yönünden zengin olan patlıcan, sinirlenmeleri azaltır. Kalp çarpıntısını gidermeye yardımcı olur.

Egzersizi hayatınızdan çıkarmayın. Ramazan’da da egzersiz hayatınızda olsun! İftar sonrasında hemen televizyon karşısına geçmek ve tembellik yapmak son derece zararlıdır. Metabolizmanızın canlı durmasına destek olun. Egzersiz için önerilen ve en iyi olarak belirtilen zaman dilimi teravih namazı sonrasındaki saatlerdir. Spor öncesinde tükettiğiniz gıdalara takviye olarak yeterli kadar sıvı almanız için iyi bir zamanınız olacaktır. Bu sürede de kaslarınız artacak ve yağlarda azalmalar olacaktır.

Püf noktaları, hayatımızı kolaylaştırma yönünden oldukça iddialı unsurlardır. Uygulaması basit ve akılda kalıcıdır. Fitness City sizi önemsiyor. Sizde kendiniz için bir şeyler yapın ve musmutlu bir Ramazan ayı dönemi geçirin.

  • PAYLAŞ